CV’et

 

I dit CV skal alle dine relevante erfaringer listes og beskrives på en nem og overskuelig måde. Hvor den motiverede ansøgning fokuserer på dit projekt eller dit studieophold i udlandet, så giver CV’et dig en mulighed for at fortælle om alle de andre ting, der viser, at du er en kvalificeret ansøger.

Sådan skriver du et CV

Det vigtigste ved opbygningen af dit CV er, at det er overskueligt, emneopdelt, samt at de nyeste informationer står først. Dermed skal fondens eller legatets administrator ikke tygge sig igennem en masse ligegyldige eller gamle oplysninger om dig, før de finder det, der er relevant lige præcis for dem.

Er der tale om en fond, der lægger vægt på, at du har en merkantil baggrund, så er det en god ide at fremhæve det relevante i fed og udbygge det en smule. Eksempelvis kan det 14-dages kursus, du tog i maritim logistik, overtale administratoren af en fond eller et legat, hvor grundlæggeren arbejdede inden for skibsfart til, at netop du skal støttes.

I dit CV skal du altid medtage din personlige oplysninger som navn, adresse, fødselsår, telefonnummer og mail-adresse. Rækkefølgen bestemmer du selv, men sørg for at have følgende nedenstående emner med. Ved hver punkt skal hvad, hvor og hvornår gerne fremgå.

Uddannelse

Beskriv altid det nyeste først, så start med den uddannelse, du er i gang med nu, og gå så kronologisk bagud i tiden. Beskriv hvad du har studeret, på hvilken uddannelsesinstitution, samt hvornår du påbegyndte og afsluttede studierne.

Du kan eksempelvis også beskrive, hvad du har taget med fra din(e) uddannelse(r), hvis det er relevant i forhold til de fonde & legater, som du søger, samt hvad du har skabt af resultater. Her kan du nævne dit karaktergennemsnit, hvis det taler til din fordel, men det kan også være udarbejdelsen af en særlig relevant opgave eller lignende.

Erhvervserfaring

Beskriv de forskellige jobs, du har haft, og husk at lade det seneste stå øverst og arbejd dig bagud i tiden. Overvej hvilke jobs der har givet dig kompetencer, som er relevante og som du vil kunne bruge fremover, og brug mindre tid på at beskrive jobs som eksempelvis avisbud eller flaskedreng. Du kan eventuelt pulje dine tidligere ansættelser, hvis de ikke er direkte relevante, men bidrager positivt til det samlede indtryk af dig.

Beskriv hvor du var ansat, hvor mange timer du arbejdede, hvilke arbejdsopgaver og ansvarsområder du har haft, og i hvilken periode du var ansat. Beskriv gerne de resultater, du har skabt eller dit faglige udbytte.

Frivilligt arbejde

Husk at medtage dit eventuelle frivillige arbejde. Det kan eksempelvis være dit frivillige arbejde i lektiecafeen, din bestyrelsespost i andelsboligforeningen eller lignende.

Sprogkompetencer

Her kan du fortælle hvilket sprog du taler og på hvilket niveau.

IT-kompetencer

Beskriv dine IT-kompetencer. Hvilke programmer kan du bruge og på hvilket niveau?

Fritidsinteresser

En kort beskrivelse af dine fritidsinteresser giver fonden eller legatet et mere personligt indtryk af dig. Fortæl om den sportsgren du dyrker, at du er en læsehest, eller at du spiller cello.

Udbyg gerne dit CV med de oplysninger, som du mener, er relevante.

5 hurtige tips

  • Sørg for, at din motiverede ansøgning og dit CV stemmer overens og komplementerer hinanden. Dit CV bør fylde 1-2 sider

  • Dit CV bør fylde 1-2 sider

  • Husk kontaktinformation på CV'et. Det er som minimum navn, adresse, mail og telefonnummer

  • Brug energi på at beskrive de dele af dit liv, der har givet dig nogle særlige erfaringer

  • Lad være med at bruge underlige papirformater, tegneserieskrift eller farver. Vær sikker på, at dit CV er sat overskueligt op - brug eksempelvis Words CV-skabeloner

Forventet tidsforbrug: 2-3 timer

Hent skabeloner og eksempler

Ved at bruge Legatbogen.dk accepterer du vores Cookiepolitik og Persondatapolitik.