Oversigt over øvrige søgte fonde & legater

 

I din ansøgningsproces bliver du ofte bedt om at vedlægge en oversigt over øvrige søgte fonde & legater til din ansøgning. Fonde & legater benytter oversigten til at vurdere, hvor meget de eventuelt vil støtte dit udlandsophold med.

Vær fuldstændig og up-to-date

Din oversigt over øvrige søgte fonde & legater skal være fyldestgørende og opdateret, således at den altid afspejler din status samt det aktuelle beløb, som du er blevet bevilliget. Vær ærlig og præcis, og sørg endvidere for, at din oversigt over søgte fonde & legater og dit budget stemmer overens. Fonde & legater kan tale sammen for at koordinere uddelingen af legatportioner.

Hvis du søger mange fonde & legater, så kan listen blive meget lang. Du kan i stedet lave en oversigt over de ti vigtigste fonde & legater inklusiv status og eventuelt bevilliget beløb. I det tilfælde skal du blot huske i en fodnote at beskrive, at oversigten kun viser ti af de vigtigste fonde & legater ud af det samlede antal fonde & legater.

Når du er kommet i mål

Når du har fået dækket dit finansieringsbehov gennem de bevilligede beløb, så kan du naturligvis ikke forvente at modtage yderligere støtte. Nogle oplever at få så meget i støtte, at det overstiger det beløb, de har budgetteret med. Typisk finder du først ud af det sent i ansøgningsforløbet, og når de sidste legater tikker ind. I de tilfælde, hvor du modtager mere i støtte end du har budgetteret med, så kontakt fonden eller legatet. Flere af de større fonde er for nyligt begyndt at kræve tilbagebetaling, hvis man har modtaget flere midler end det man oprindeligt har budgetteret med.

5 hurtige tips

  • Lav en komplet liste over de fonde & legater, som du vil søge/har søgt

  • Opdater løbende status samt angiv eventuelt bevilliget beløb

  • Vær ærlig og præcis

  • Sørg for at din oversigt og dit budget stemmer overens

  • Når du har fået opfyldt dit finansieringsbehov, så undlad at søge flere fonde & legater til formålet

Forventet tidsforbrug: 1 time

Hent skabeloner og eksempler

Ved at bruge Legatbogen.dk accepterer du vores Cookiepolitik og Persondatapolitik.