Kom godt fra start og spar tid

 

Med din tidsplan sparer du tid ved at arbejde smart og hurtigt. Udfordringen ved at søge fonde & legater er at tilrettelægge processen, så det er muligt at arbejde effektivt og nå i mål til projektstart. Giv næring til din tidsplan ved at udvælge dine relevante fonde & legater, så du får tilrettelagt dine arbejdsopgaver uge for uge samt får optimeret dit tidsforbrug.

Start i god tid

Det er tidskrævende at søge fonde & legater. Start derfor med at udvælge relevante fonde & legater, så snart du ved, hvor du skal rejse hen og hvornår du skal afsted. Det er en god idé at starte tidligt, da der er dele af din ansøgningsproces som tager tid, og som du ikke selv kan kontrollere. Din underviser kan holde ferie, når du skal have ham eller hende til at skrive en anbefaling til dig. Dit studienævn kan bruge lang tid på sagsbehandlingen af din forhåndsgodkendelse. Der er altså mange tidsubekendte i en fonds- og legatsøgningsproces, men gå i gang i god tid, og så tager din tidsplan højde for de mange tidsrøvere samt timingen af din arbejdsproces.

Skal du eksempelvis på udveksling udenfor Europa i et efterårssemester, vil din frist for at søge om udvekslingsuniversiteter ofte være i november eller december året forinden. Selv om du først vil få besked om, hvorvidt du er blevet optaget på universitetet i februar, bør du allerede i november gå i gang med din ansøgningsproces. Hvis det viser sig, at du ikke er kommet ind på din førsteprioritet af universiteter, men i stedet på et andet universitet, så vil langt de fleste fonde & legater alligevel lade dig beholde en eventuelt tildelt legatportion.

Giv næring til din tidsplan

Kom godt i gang med din ansøgningsproces ved at gemme fonde & legater ved at trykke på bogmærket på fonden eller legatets profilside. Under “Mine fonde & legater” kan du finde alle dine gemte fonde & legater, og vi har lavet  din tidsplan, så du kan få tilrettelagt dine arbejdsopgaver fra A-Z. Lav din første udvælgelsesrunde af relevante fonde & legater. Udarbejd dernæst din motiverede ansøgning, dit cv og ikke mindst dit budget, så du kender dit finansieringsbehov. Lav dernæst – med udgangspunkt i dit finansieringsbehov – din anden udvælgelsesrunde af relevante dine fonde & legater.

Læg flest arbejdstimer i begyndelsen

Den mest tidskrævende del af den samlede ansøgningsproces, er i begyndelsen, hvor du både skal skrive om dit projekt samt indhente alle dine nødvendige dokumenter. Du skal regne med at bruge ca. 20-30 arbejdstimer, før du kan afsende din første ansøgning. Når du har alt forarbejdet på plads, så kan du til gengæld regne med, at én fond eller ét legat vil tage dig gennemsnitlig en halv time at søge.

Søg flere fonde & legater – det kan betale sig

Hvis du kun vælger at søge ét legat og får 10.000 kr., svarer det til en timeløn på 300 kr. Søger du til gengæld 20 legater og får i alt 80.000 kr., svarer det til en timeløn på 2.000 kr. Pointen er, at du ligeså godt kan søge flere fonde & legater, når du alligevel har lavet alt forarbejdet. Når det er sagt, så bør du overveje, om du vil søge alverdens fonde & legater. Studerende, der søger flere end 100 fonde & legater, skyder ofte med spredehagl, og er ikke i fondens eller legatets målgruppe. Dog, som udgangspunkt: Desto flere fonde & legater du søger, desto flere penge kan du få.

5 hurtige tips

  • Start din ansøgningsproces i god tid

  • Udvælg hurtigst muligt dine relevante fonde & legater – du kan altid justere antallet undervejs

  • Brug tid på et grundigt forarbejde, så glider resten meget nemmere

  • Søg flere fonde & legater – du har allerede lavet det største stykke arbejde

  • Følg din tidsplan, så du når i mål til projektstart

Forventet tidsforbrug: 3 timer

Ved at bruge Legatbogen.dk accepterer du vores Cookiepolitik og Persondatapolitik.