Årsopgørelse

 

Når fonde & legater beder om, at du vedlægger en årsopgørelse, er det fordi de ønsker dokumentation for din økonomiske status. Du kan nemt downloade din seneste årsopgørelse hos SKAT.

Årsopgørelsen er et tilbageblik

Årsopgørelsen er en oversigt over din skat for det seneste år. Den kigger bagud og viser, hvad du har haft af indkomst, fradrag og betalt i skat. Årsopgørelsen kommer hvert år i marts. Når året er omme, tager det SKAT nogle måneder at danne din årsopgørelse og samle alle de nødvendige oplysninger om din økonomi fra eksempelvis din arbejdsgiver, bank, SU eller pensionsselskab.

Typisk beder fonde & legater om en formueopgørelse, altså din årsopgørelse fra SKAT, når de prioriterer de ansøgere, der har størst økonomisk behov. Det kan eksempelvis være i de tilfælde, hvor det står i deres fundats, at de uddeler midler til ”værdigt trængende”. Det betyder, at andre ansøgere vil komme før dig, hvis du har en formue.

Hent årsopgørelsen

Du skal benytte dit NemId for at logge ind og downloade din seneste årsopgørelse. Du kan læse mere om din årsopgørelse på www.borger.dk og www.skat.dk. Årsopgørelsen er klar på www.skat.dk/årsopgørelsen i løbet af marts måned hvert år.

 

5 hurtige tips

  • Overhold altid formalia

  • Hvis andet ikke er oplyst, så vedlæg altid den seneste årsopgørelse

  • Log ind på www.skat.dk/årsopgørelse med dit NemId og download din årsopgørelse

  • Er du i tvivl om din årsopgørelse, så læs mere på www.borger.dk eller www.skat.dk

  • Hvis du er i tvivl om du er ’værdigt trængende’, så søg fonden eller legatet alligevel

Forventet tidsforbrug: 0,5 timer

Ved at bruge Legatbogen.dk accepterer du vores Cookiepolitik og Persondatapolitik.