Letter of Acceptance

 

Dokumentation for ophold, også kaldet Letter of Acceptance, er dit bevis på, at du rent faktisk skal afsted på et studieophold i udlandet. Du skal være forberedt på, at det kan tage op til flere måneder at indhente dokumentationen, og at det er en proces, hvor du ikke selv har indflydelse på, hvor lang tid det kommer til at tage.

Indhent dokumentationen i god tid

Nogle fonde & legater kræver dokumentation for ophold, også kaldet et Letter of Acceptance, som bevis for, at du er optaget på et udenlandsk uddannelsessted. Dokumentationen bliver udstedt af dit udenlandske uddannelsessted. Nogle uddannelsessteder udsteder ikke automatisk et Letter of Acceptance til dig, når din optagelse er på plads. For at være på den sikre side, så bed dem om at gøre det. Vær forberedt på, at det kan tage tid. Sørg desuden for, at dit Letter of Acceptance indeholder en beskrivelse af det faglige indhold, da det også kan være et specifikt krav fra fonde & legater.

Timing og opfølgning

Fonde & legaters ansøgningsfrister kan falde på tidspunkter, der ikke nødvendigvis stemmer overens med din optagelsesproces på dit udenlandske uddannelsessted.

Hvis du skal søge en fond eller et legat, før du har modtaget dit Letter of Acceptance fra dit udenlandske uddannelsessted, så må du bede din danske uddannelsesinstitution om hjælp. Det internationale kontor på din danske uddannelsesinstitution vil kunne udstede en bekræftelse på, at du skal afsted på et udlandsophold, og at du skal læse på det pågældende uddannelsessted.

Fonde & legater vil godtage et brev fra din danske uddannelsesinstitution under forudsætning af, at du eftersender det udenlandske uddannelsessteds Letter of Acceptance, når du har modtaget det. Det er meget vigtigt, at du i din ansøgning forklarer, hvorfor du ikke har vedlagt den krævede dokumentation, men er nødsaget til at eftersende den. Hvis du får tildelt støtte, så kan fonden eller legatet vælge at tildele dig en betinget støtte. Det betyder, at du kun vil få udbetalt støtten, såfremt du eftersender dit Letter of Acceptance fra dit udenlandske uddannelsessted.

5 hurtige tips

  • Gå i gang i god med at indhente dit Letter of Acceptance - det kan tage flere måneder

  • Bed altid din udenlandske uddannelsesinstitution om at sende et Letter of Acceptance - de gør det ikke altid automatisk

  • Sørg for, at dit Letter of Acceptance indeholder en faglig beskrivelse - det kan være et krav fra fonde & legater

  • Bed din danske uddannelsesinstitution udarbejde en bekræftelse på, at du skal afsted, hvis dit Letter of Acceptance er forsinket

  • Informer altid fonde & legater, hvis du har brug for at eftersende dokumentation

Forventet tidsforbrug: 1-2 timer

Ved at bruge Legatbogen.dk accepterer du vores Cookiepolitik og Persondatapolitik.