Eksamensbevis

 

Eksamensbeviset er endnu et blandt mange dokumenter, som du kan blive bedt om at vedlægge din ansøgning til fonde & legater. Gå i gang i god tid med at finde og lave kopier af de nødvendige eksamensbeviser – eller indhente erstatningsdokumenter for et eventuelt bortkommen originalt eksamensbevis.

Det originale eksamensbevis

Når du har afsluttet en uddannelse, får du udleveret et originalt eksamensbevis. Det originale eksamensbevis udstedes som hovedregel kun en gang. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på dine originale dokumenter. Når fonde og legater beder om dit eksamensbevis som nødvendig dokumentation, må du aldrig sende dit originale eksamensbevis. Send altid kun en kopi af dit eksamensbevis. Mange fonde & legater gør derfor også særlig opmærksom på, at de ikke ønsker at modtage originale dokumenter, da de ikke returnerer ansøgningsmaterialet.

Sådan får du verificeret eksamensbeviset

Nogle fonde & legater kan dog kræve, at dit eksamensbevis er verificeret. Du får verificeret dit eksamensbevis ved at henvende dig på det internationale kontor eller hos eksamens- eller studiekontoret på din uddannelsesinstitution og bede dem stemple og underskrive kopien af dit eksamensbevis. Husk at underskrift og stempel skal være original og må ikke have været scannet, printet eller kopieret efterfølgende.

Mistet eksamensbevis

Har du mistet dit eksamensbevis fra enten folkeskolen, gymnasiet, HF samt visse videregående uddannelser, så kan du via hjemmesiden www.borger.dk henvende dig til Rigsarkivet. Hos Rigsarkivet kan du mod betaling få dokumentation for dine eksamensresultater.

Hvis Rigsarkivet ikke kan hjælpe dig med et eksamensbevis fra netop din uddannelse, så kontakt den institution, hvor du tog din uddannelse. Hvis de stadig har materiale vedrørende din eksamen, kan de hjælpe dig. Hvis de ikke længere har materialet, så spørg, hvilket arkiv de har afleveret det til.

Bestilling af udskrift af eksamensresultater

Dokumentation af uddannelsesforløb og karakterer rummer oplysninger om private forhold. Du kan derfor kun bestille dokumentation for dine egne eksaminer.

5 hurtige tips

  • Undersøg om din kopi af eksamensbeviset skal verificeres

  • Find ud af hvilke eksamensbeviser den enkelte fond eller legat er interesseret i

  • Indsend aldrig dit originale eksamensbevis

  • Har du mistet dit eksamensbevis, så søg information på www.borger.dk eller kontakt din uddannelsesinstitution

  • Vent ikke til sidste øjeblik med at få fat på eksamensbeviset

Forventet tidsforbrug: 1-2 timer

Ved at bruge Legatbogen.dk accepterer du vores Cookiepolitik og Persondatapolitik.