Repræsenterer du en forening, organisation eller virksomhed, så kan fonde & legater bede om det seneste årsregnskab for at kunne bedømme foreningens, organisationens eller virksomhedens økonomiske stilling samt årets resultat.
Et årsregnskab har til formål at give interessenter indblik i foreningens, organisationens eller virksomhedens økonomiske aktiviteter det seneste år samt få et overblik over udviklingen i tal. Et årsregnskab bliver udarbejdet en gang om året. Det er ledelsens/bestyrelsens ansvar at få udarbejdet et årsregnskab i henhold til årsregnskabsloven. Årsregnskabet består af en balance, en resultatopgørelse samt øvrige noter/oplysninger. Resultatopgørelsen viser indtægter og omkostninger i regnskabsåret og giver dermed et indblik i overskud eller underskud. Balancen viser værdien af aktierne og passiverne, altså hvad foreningen, organisationen eller virksomheden ejer eller skylder væk. Kravene til årsregnskabet varierer fra virksomhedsform til virksomhedsform.
Du kan ofte hente årsregnskabet på foreningens, organisationens eller virksomhedens hjemmeside og/eller i cvr-registret på www.virk.dk. Hvis du ikke kan finde det seneste årsregnskab på disse platforme, skal du henvende dig til foreningens formand/kasserer eller ledelsen/økonomiafdelingen i din virksomhed/organisation.
Overhold altid formalia – tjek om der er krav om blot det seneste årsregnskab
Vær opmærksom op, at årsregnskabet kan være en del af årsrapporten
Årsregnskaber er ikke ens – der er forskellige krav til udarbejdelse af årsregnskaber afhængig af virksomhedsformen
Download årsregnskabet direkte i cvr-registret på virk.dk eller på foreningens, organisationen eller virksomhedens hjemmeside
Er årsregnskabet ikke offentligt tilgængelig, så kontakt foreningens formand/kasserer eller virksomhedens/organisationens ledelse/økonomiafdeling
Forventet tidsforbrug: 0,5 timer
Se alle vores eksempler på succesfulde ansøgninger og gør din egen ansøgning endnu bedre.
Når du tager til udlandet for at studere, er der naturligvis nogle udgifter forbundet med opholdet. Det kan være til bolig, rejseudgifter eller studieafgift. Samtidig vil du som regel være afskåret fra din normale indkomst som for eksempel dit studiejob.
Når du planlægger at søge et praktikophold i udlandet i forbindelse med dine studier, er der nogle særlige forhold, som du skal være opmærksom på, da du ofte selv skal finde dit praktiksted, søge arbejds- og opholdstilladelser med videre. God planlægning og gå-på-mod hjælper dig dog godt på vej mod målet.