Warren Buffett, Barack Obama – og lille mig!

 

Kombinationen af et af verdens bedste universiteter og The Big Apple blev for Mikkel begyndelsen på en fantastisk lærerig rejse. 

Hvordan havde du det den første dag på skolen?

Det første indtryk jeg fik, da jeg ankom til Campus, var simpelthen benovelse. Jeg var benovet over at stå på dette storslåede campus, der har huset folk som Theodore Roosevelt, Warren Buffett, Barack Obama- og nu lille mig. Jeg havde glædet mig helt vildt til at komme i gang, og man stod da der og var lidt nervøs for, hvordan det hele ville komme til at gå. Særligt når du ved, at førnævnte folk har gået her. Det er jo dygtige studerende, man har omkring sig, men det gik super godt. Den første dag var der noget orientering, og et socialt arrangement hvor man får lidt at drikke, og her blev jeg (ligesom alle andre danskere) en del af en dansk gruppe.

Hvad er specielt ved Columbia universitet?

Columbia valgte jeg fordi, at jeg havde et stort ønske om at studere i New York. Allerede siden jeg startede på CBS, syntes jeg at det var en spændende mulighed at gå på et af verdens bedste universiteter. Columbia var en drøm fra starten af. Det er simpelthen bare et verdensklasses udvekslingsophold. 

Hvordan så din hverdag ud?

Jeg havde gjort mig nogle tanker om, hvordan min hverdag ville se ud. Jeg havde hørt, at skolen ville kræve meget tid – og det gør den også, men der var stadig rigeligt tid til at hygge sig og opleve New York med sine venner. Det var sådan, at jeg havde et fag per dag, fra mandag til torsdag. På disse dage mødte jeg typisk om morgenen for at læse eller lave afleveringer før undervisningen. Efter undervisningen fortsatte jeg ofte læsningen på skolen indtil om aftenen, hvor jeg mødtes til aftensmad med andre udvekslingsstuderende. På den måde var der et godt socialt liv omkring de mange timer på skolen. Selvom arbejdet på skolen fyldte meget, så kunne man godt regne med at have fyraften torsdag aften, og hvis man ikke havde en stor aflevering eller en præsentation, så kunne man godt tage ud og holde weekend i New York.

Hvad forventer du, at du kan bruge dit ophold til i fremtiden?


Jeg føler helt klart, at jeg kan bruge min tid hos Columbia University til noget. Jeg har netop fået et graduate job i en større virksomhed og der tror jeg bestemt, at jeg har kunnet differentiere mig fra de andre dygtige kandidater på grund af, at jeg har læst på Colombia. Derudover har jeg taget ting med fra undervisningen, som jeg aldrig ville have lært i Danmark. Mit negotiation fag har lært mig nogle teknikker, som jeg allerede har kunnet bruge med stor succes i min start-up, Taskflex, hvor jeg lige har forhandlet vores største aftale nogensinde. Udover negotiation, så havde jeg et fag, der kun handlede om mundtlige præsentationer – hvilket er noget jeg måske kun har gjort 2-3 gange på CBS. Det fag er klart det bedste fag, jeg nogensinde har haft. Faktisk var det så godt, at jeg synes det burde være en obligatorisk del af mange samfundsvidenskabelige uddannelser.

Oplevede du nogle klare udfordringer?

Jeg havde et virkelig hardcore økonomisk fag, der var baseret på makroøkonomi, som jeg egentlig ikke var godt nok forberedt til. Der var jeg virkelig på bar bund. Efter den første time henvendte jeg mig til en af TA’erne (teaching assistants), og sagde til ham, at han nok godt kunne regne med, at vi to blev rigtig gode venner. En TA kan man spørge om råd, hvis man er i tvivl om noget, hvilket jeg benyttede mig meget af, og jeg endte med at komme helskindet igennem i faget.

Hvordan oplevede du det faglige niveau?

Det faglige niveau var helt sikkert højt, men jeg synes ikke, det var specielt meget anderledes end det faglige niveau på CBS. Forskellen var bare, at de studerende og underviserne på Colombia er meget mere engageret. Det tror jeg et eller andet sted skyldes, at der ligger en klar forventning fra underviserne om, at man skal have læst sine lektier og være forberedt på at deltage i undervisningen, hvilket er lidt en kontrast til herhjemme, hvor det vigtigste er at have styr på det til eksamen.

Var det nemt at blive en del af et socialt fællesskab?

Skolen gjorde ikke så meget på det her område, så det var i høj grad op til en selv. Heldigvis for mig, var der mange danskere derovre og ”folk kender folk”, så på den måde mødte jeg en masse mennesker. Derudover var jeg med til at starte et fodboldhold (rigtigt fodbold), som gik hen og blev en stor del af vores sociale fællesskab. 

Hvordan synes du processen var i forhold til at søge legater?

Det er jo en kæmpestor proces, især hvis man ikke går struktureret til værks. Jeg startede ca. et år, inden jeg skulle afsted med at støvsuge Legatbogen og fandt frem til ca. 80-100 legater, der var relevante for mig. Jeg brugte utrolig meget tid på at lægge fundamentet, altså skrive ansøgningen, få de rigtige anbefalinger osv., og derfra var det så bare om at søge. Udover det så synes jeg, at det bedste råd jeg fik, var, at den gode ansøgning ikke nødvendigvis skulle handle om dig som person. I stedet beskrev jeg det som starten på en dygtiggørelsesrejse, der havde et større formål; nemlig at gavne samfundet.

Og sidste spørgsmål, havde du gjort det igen?

Jeg havde helt sikkert gjort det igen. For ja, du skal være klar til at give den en skalle, og du skal helt sikkert have det rigtige mind-set, men hvis du har det, så er det en fantastisk lærerig rejse.

Mikkel Korn Frederiksen

Mikkel Korn Frederiksen(24 år)

Mikkel læser Finansiering og Regnskab på kandidatniveau på CBS og tog på udvekslingsophold på Columbia University.

Fundraising i alt:147.500 kr.
Ansøgt87 fonde & legater
Bevilget11 fonde & legater

Ved at bruge Legatbogen.dk accepterer du vores Cookiepolitik og Persondatapolitik.

I begrænset periode: Legatbogen for studerende

Få hvad du skal bruge for at kickstarte din legatsøgning: Eksempler, skabeloner og meget mere.