Danmark er blevet for småt for mig

 

Du sidder hele natten og taler på engelsk og kinesisk. Nogle har været meget i Kina, nogle har aldrig været i Kina før. Nogle ved ikke en pind om politik eller internationale relationer eller business, men læser en roman hver uge.

Hvorfor har du valgt at studere i Kina?

Jeg har haft en interesse for Kina, siden jeg var lille. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra, men ifølge min mor, så har jeg snakket om Kina, siden jeg var 4 år. Efter 9. klasse boede jeg et år i Taiwan. I gymnasiet var jeg en del af Dansk-Kinesisk Forening samt organisationen Taiwan Corner og arbejdede for Nordic Chinese Chamber of Commerce. Så stødte jeg på en repræsentant fra New York University, som fortalte mig, at de netop havde åbnet en skole i Shanghai. Jeg studerede allerede på CBS, men fik undtagelsesvist lov til at begynde på universitetet i Shanghai.

Har du fortrudt dit skifte?

Når man er blevet optaget NYC Shanghai, så bliver man inviteret til Admitted Students Weekend for at møde sine kommende medstuderende. Jeg tror ikke, at jeg mødte to personer, som havde de samme interesser eller den samme baggrund. Vi sad i tre nætter og taler om alt fra litteratur, kunst, rejser til politik og historie. Det var en øjenåbner for mig. CBS var det helt forkerte sted for mig.

Hvordan ser din hverdag ud?

Jeg kører i skole ved 7-tiden og tager hjem ved 21-tiden. Hvis jeg ikke skulle sove, så kunne jeg fortsætte med at studere i en uendelighed. Jeg vil sige, at 80-85% lægger den samme indsats som jeg. Det er dog ikke et konkurrencepræget miljø, og det appellerer til mig. Jeg tror, det skyldes, at vi ikke er låst fast i siloer. I aftes var jeg til middag med tre af mine medstuderende. Den ene læser fysik, den anden psykologi og den tredje medieteknik. Vi er venner på tværs.

Er der udfordringer ved at læse i Kina?

Jeg vil gerne i praktik, men det er svært pga. visa-reglerne i Kina. Inden for politik er det lukket land. Ngo’ere er heller ikke specielt tilladte, så det er lidt presset. I stedet prøver jeg at mødes med erhvervsledere, diplomater og andre, som jeg kan lære noget fra. I dette semester har jeg i gennemsnit et møde om ugen. I dag mødtes jeg med generalkonsulen fra New Zealand og senest også den tyrkiske samt den amerikanske konsul. Shanghai er unik, fordi folk er så åbne.

Hvad betyder mest for dig?

Følelsen af at være i et internationalt miljø. Jeg spurgte konsulen i dag, hvorfor hun er i udlandet. Hun sagde, at det giver et buzz. Jeg har en følelse af at være en del af noget større. Danmark er blevet for småt for mig, og det bliver kun mindre.

Hvordan ser din fremtid ud?

Det ved jeg ikke. Det giver ikke mening at se på livet som en rangstige. Hvis du gerne vil være i udlandet og opleve ting, så giver det ikke mening at gå i en bestemt retning. De mennesker, som jeg taler med, siger: ”There has to be room for luck in life”. Det har jeg taget til mig, og det er en filosofi, som jeg lever efter.

Andreas Strandgaard

Andreas Strandgaard(23 år)

Andreas læser en hel bachelor i International Relations på New York University, Shanghai, i Kina.

Fundraising i alt:25.000 kr.
Ansøgt15 fonde & legater
Bevilget5 fonde & legater

Ved at bruge Legatbogen.dk accepterer du vores Cookiepolitik og Persondatapolitik.

I begrænset periode: Legatbogen for studerende

Få hvad du skal bruge for at kickstarte din legatsøgning: Eksempler, skabeloner og meget mere.